Mediation

Een arbeidsconflict kan ook worden opgelost met mediation. Zowel voor werkgevers als voor werknemers biedt arbeidsmediation een interessant alternatief voor een juridische procedure. Een mediator kijkt als onafhankelijke en neutrale gespreksbegeleider voorbij de standpunten van partijen en richt zich op de onderliggende belangen. In mediation wordt er gezocht naar een duurzame oplossing die werkelijk recht doet aan de belangen van beide partijen.

Werkgever en werknemer hebben zelf de regie over de inhoud, het verloop en de uitkomst van de mediation. Uitgangspunt is dat zij zelf het beste in staat zijn om hun (arbeids)conflict op te lossen en zelf weten wat zij daarvoor nodig hebben. De mediator ondersteunt ze hierbij.

Mediation is gebaseerd op vertrouwelijkheid en vrijwilligheid. Alles wat tijdens een mediation ter sprake komt is strikt vertrouwelijk. De betrokkenen tekenen dan ook expliciet voor geheimhouding. De vrijwilligheid houdt in dat iedere partij vrij is om aan de mediation deel te nemen, maar ook vrij om te stoppen als er geen vertrouwen meer is in de mediation.

Lavorista arbeidsrecht advocatuur werkt samen met een ervaren MfN-geregistreerde mediator. Neemt u gerust contact op voor de mogelijkheden.

BEL MIJ

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug